Podzimní skořicové sušenky

Přišla nám krásná (nejen) podzimní tvořítka, a tak jsme je využili k vyzkoušení nového receptu na sušenky. A vše vyšlo na jedničku. Kuchyň a celý dům voní skořicí a vzory na sušenkách zůstaly výrazné i po upečení. Chuťově nás sušenky zaujaly možná i víc než klasické perníčky.

Podzimní skořicové sušenky

Recept na sušenky

Recept na sušenky jsem našla na internetu a lehce upravila.

Budeme potřebovat:
  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 120 g mletého cukru
  • 100 g másla
  • 1 vejce
  • 2 čajové lžičky mleté skořice

Podzimní tvořítka

Jak na to:

Z ingrediencí vypracujeme těsto a necháme ho minimálně hodinu ztuhnout v lednici.

Těsto rozválíme a vykrajujeme z něj tvary.

Pečeme na 160 stupňů asi 12 minut.

Sušenky před upečením

Po upečení jsou sušenky tvrdé, ale křupavé. Skořice je v nich pěkně cítit. Chutnají nám i dětem.

Kromě podzimních tvořítek ve tvaru veverky, lištičky a sovy si děti upekly sušenky z tvořítek, která si samy vybraly. Martínek vybíral z pirátské kolekce a k nim přidal jeho oblíbené dělo. Marky neodolala dinosaurovi a hadovi.

Tematická tvořítka

Tvořítka máme moc rádi. Dají se použít různými způsoby a všechno, co se z nich vyrobí je krásné.  Na webu najdete různé nápady na využití velikonočních, podzimních i zimních a vánočních tvořítek.