Medový domeček

Knížky Andrejky Popprové mají naše děti moc rády. Proto jsme zajásali, když jsme zjistili, že jí vyjde nová knížka ve stylu knižní série o Jendovi, Lucce a Martínkovi. Novinka se jmenuje MEDOVÝ DOMEČEK.

Medový domeček

Hlavním hrdinou knížky je chlapeček Lukášek. Lukášek žije se svými rodiči, dědečkem, kocourkem Štuclíkem a pejskem Žížalou. Lukášův dědeček je zapálený včelař a chlapec by se rád po jeho vzoru také stal včelařem.

Medový domeček

Jednoho dne se Lukášek seznámí s včelkou Anežkou, která se před zimou nestihla schovat do úlu, a tak přezimuje v Lukáškově pokojíčku. Anežka chlapečka zasvěcuje do toho, jak to v úlu funguje.

Medový domeček

Když má Lukášek šesté narozeniny, dědeček ho překvapí dárkem – včelařskou výbavou. Musí si přece vychovat nástupce. 🙂

Medový domeček

Příběh je zčásti reálný a zčásti pohádkový. Děti se v knížce dočtou o životě včelek a o tom, co obnáší včelaření. Také se dozvědí o tom, jak vzniká med a jakou práci včelkám dá ho vyprodukovat.

Medový domeček

Kromě příběhu na děti čekají různé rébusy, úkoly, prosvětlovačky a v závěru knížky také vystřihovánka Lukáška a včelky Anežky.

Medový domeček

Knížku si děti hned oblíbily. Když jsme pak na výletě v jednom regionálním muzeu narazili na včelařskou expozici, děti už ledacos o včelaření věděly, poznaly včelařské pomůcky a Martínek byl nadšený, když si mohl vyzkoušet včelařské oblečení, které v knížce dostal Lukášek od dědečka k narozeninám. 😉