PLASTELÍNU už jsem vařila mnohokrát. Všimla jsem si, že na webu jsem o ní nepsala, tak to napravuji. 🙂
Recept je ozkoušený, funguje. Domácí plastelína je měkká, nebarví ruce, nedrolí se a nelepí a navíc je zdravotně nezávadná.
RECEPT
Na nepřilnavou pánev smíchejte:
- 150 g hladké mouky
- 75 g kuchyňské soli
- 2 lžíce octa
- 1 lžíci stolního oleje
- 300 ml studené vody
- potravinářské barvivo v prášku (gelové se nám neosvědčilo)
Za stálého míchání ohřívejte, dokud se hmota nepřestane lepit. Za pár minut zhoustne a vytvoří se nelepkavá koule. Tu ještě chvíli prohřejte a dejte vychladnout. Plastelínu uchovávejte v lednici, vydrží asi měsíc. Recept není můj, originálně je odsud.
Doporučujeme. 🙂