Dnes pro vás mám další nápad, jak využít právě kvetoucí jedlé rostliny. Zkuste jimi s dětmi ozdobit sušenky. U nás pečení i následné ochutnávání zaujalo. 🙂

Květinové sušenky
Využili jsme recept na naše oblíbené sušenky. Je to alternativa na linecké cukroví. Vyzkoušejte. 🙂
Recept na sušenky:
- 200 g hladké špaldové mouky
- 100 g změklého másla
- 60 g čekankového nebo datlového sirupu
Postup:
Z ingrediencí vytvoříme těsto. Necháme odležet a rozválíme na silnější placku. Do rozváleného těsta vmáčkneme jedlé květy a ještě trošku vyválíme.

Květinové sušenky
Z těsta vykrajujeme tvary a pečeme na 180 stupňů zhruba 10 minut.

Květinové sušenky
Toto tvoření nás doma bavilo. Pro děti je zajímavé sledovat, jak květy pečením mění vzhled i chuť.
Vyzkoušejte. 🙂